Upravno pravo


Pod pojem upravno pravo spada celota pravnih pravil in načel, ki urejajo odnose med državo (nasprotna stranka je državni organ, organ lokalne skupnosti, nosilec javnih pooblastil) in posameznikom (fizična ali pravna oseba). Država na tem področju nastopa kot nosilec oblasti, je nadrejena napram posameznikom, zato je še toliko bolj pomembno, da ima posameznik ustrezno pravno zastopstvo odvetnika oz. odvetniške družbe, ki se na področje spozna, tako po vsebini kot v postopkovnem smislu.   

V področje upravnega prava sodijo npr. davčni postopki, inšpekcijski postopki, postopki izdaje gradbenih in uporabnih dovoljenj, postopki pridobivanja državljanjstva Republike Slovenije, dovoljenja za stalno oz. začasno bivanje v RS, dovoljenja za delo v RS, postopek pridobivanja koncesij, itd.


ODVETNIŠKA DRUŽBA TRŠAN O.P., D.O.O.


Čufarjeva 3
1000 Ljubljana

T: +386 1 438 61 30

Faks:  +386 1 438 61 34

E: dusan.trsan@odvetnik-trsan.si
           
           
           
 

Pravni predpisi

AJPES
Davčna uprava RS

Vrhovno sodišče RS

Evropsko sodišče za človekove pravice
 

ODŠKODNINE

IZTERJAVA TERJATEV

GOSPODARSKI SPORI

DEDOVANJE

LASTNINSKI SPORI
KONTAKT

ODVETNIŠKA DRUŽBA TRŠAN O.P., D.O.O.

Čufarjeva 3
1000 Ljubljana

T: +386 1 438 61 30

Faks. +386 1 438 61 34
dusan.trsan@odvetnik-trsan.si

 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke