IZTERJAVA TERJATEV


V kolikor ste upnik in vam dolžnik ne plača vaše terjatve, vam nudimo celovito zastopanje v postopku izterjave. Dolžnika opomnimo pred začetkom izterjave, preverimo njegovo premoženjsko stanje in poskusimo doseči dogovor z dolžnikom, da dolžnik brez sodnega postopka poplača dolg. V kolikor dogovor z dolžnikom ni mogoč vložimo na sodišče predlog za izvršbo, na podlagi katerega pride do rubeža denarnih sredstev, osebnega dohodka, premičnin, nepremičnin, ipd. Kakšen rubež predlagamo je odvisno od premoženjskega stanja dolžnika, ki smo ga predhodno ugotovili na podlagi naših baz podatkov. Če ugotovimo, da ima blokirane vse bančne račune, predlagamo rubež nepremičnin ali premičnin ali obratno. Ob morebitnem ugovoru dolžnika zoper sklep o izvršbi na podlagi verodostojne listine nudimo celovito zastopanje v pravdnem postopku. Če pa imate izvršilni naslov, kot je to izvršljiva sodna odločba in sodna poravnava ali izvršljiv notarski zapis, ima dolžnik možnost ugovora le iz razlogov iz 55. člena Zakona o izvršbi in zavarovanju in tedaj se običajno izvršilni postopek hitro konča, če ima dolžnik premoženje.

V kolikor ste dolžnik in je zoper vas izdan sklep o izvršbi pripravimo ugovor zoper sklep o izvršbi in vas nato tekom celotnega sodnega postopka zastopamo v pravdi. Prizadevamo si za sklenitev dogovora z upniki, na podlagi katerega se vaša obveznost lahko bistveno zniža (odpis zakonskih zamudnih obresti, izvršilnih stroškov, glavnice, možnost obročnega poplačila dolga).

Nudimo tudi zastopanje varčevalcem nekdanje Ljubljanske banke, Podružnice Sarajevo in Zagreb za izplačilo starih deviznih vlog. Zahtevek za izplačilo je možno vložiti le do dne 31.12.2017, zato ne odlašajte. 


ODVETNIŠKA DRUŽBA TRŠAN O.P., D.O.O.


Čufarjeva 3
1000 Ljubljana

T: +386 1 438 61 30

Faks:  +386 1 438 61 34

E: dusan.trsan@odvetnik-trsan.si
           
           
           
 

Pravni predpisi

AJPES
Davčna uprava RS

Vrhovno sodišče RS

Evropsko sodišče za človekove pravice
 

ODŠKODNINE

IZTERJAVA TERJATEV

GOSPODARSKI SPORI

DEDOVANJE

LASTNINSKI SPORI
KONTAKT

ODVETNIŠKA DRUŽBA TRŠAN O.P., D.O.O.

Čufarjeva 3
1000 Ljubljana

T: +386 1 438 61 30

Faks. +386 1 438 61 34
dusan.trsan@odvetnik-trsan.si

 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke