ODŠKODNINE


V kolikor ste utrpeli škodo v prometni nesreči, na javnem mestu- pločnik, parkirišče, na delovnem mestu, zaradi zdravniške napake, če vas je ugriznil pes ali druga žival, lahko v vašem imenu zahtevamo izplačilo čim višje denarne odškodnine.

Odškodnina vam pripada tako za nepremoženjsko škodo (škoda zaradi telesnih in duševnih bolečin, skaženosti, strahu) kot tudi za premoženjsko škodo (škoda zaradi uničenja lastnine, potnih stroškov za vožnjo k zdravnikom, fizioterapijo, izpad dohodka). Višina odškodnine je sicer odvisna od okoliščin konkretnega primera, zlasti od teže poškodb in dolgotrajnosti zdravljenja. Vseeno pa lahko tudi sami veliko pripomorete  k čim višji odškodnini. Zato vam priporočamo, da čimprej po škodnem dogodku stopite v kontakt z nami, da vas bomo usmerjali kako postopati že tekom zdravljenja.

Po zaključku zdravljenja v vašem imenu vložimo odškodninski zahtevek oz. odškodninsko tožbo, kjer poskušamo izterjati čim višjo denarno odškodnino. Že pred vložitvijo zahtevka oz. tožbe pridobimo tudi ustrezna dokazila, ki so sicer  nujno potrebna za učinkovito in hitro uveljavljanje odškodnine, vendar do njih oškodovanci zaradi varstva osebnih podatkov sami stežka dostopajo (policijski zapisniki, zapisniki inšpektorja varstva pri delu, pisne izjave prič itd.). Za čim učinkovitejše zastopanje že ob prvem posvetovanju z nami s seboj prinesite:
  • vso zdravstveno dokumentacijo (zdravniške izvide, obvestilo zdravniku, kartonček o opravljeni fizioterapiji itd.);
  • morebitne račune v zvezi z zdravljenjem (za zdravila, mnenje zdravnika itd.);
  • številko transakcijskega računa (za nakazilo denarne odškodnine);
  • morebitne zavarovalne police (avtomobilskega zavarovanja, kolektivnega nezgodnega zavarovanja, individualnega nezgodnega zavarovanja) – saj ste v primeru, da ste nezgodno zavarovani, poleg odškodnine upravičeni tudi do zavarovalnine.
Naše postopanje v odškodninskih postopkih je zaradi dolgoletnih izkušenj na tem področju izredno hitro in kakovostno, zato se v primeru nesreče obrnite na nas.

ODVETNIŠKA DRUŽBA TRŠAN O.P., D.O.O.


Čufarjeva 3
1000 Ljubljana

T: +386 1 438 61 30

Faks:  +386 1 438 61 34

E: dusan.trsan@odvetnik-trsan.si
           
           
           
 

Pravni predpisi

AJPES
Davčna uprava RS

Vrhovno sodišče RS

Evropsko sodišče za človekove pravice
 

ODŠKODNINE

IZTERJAVA TERJATEV

GOSPODARSKI SPORI

DEDOVANJE

LASTNINSKI SPORI
KONTAKT

ODVETNIŠKA DRUŽBA TRŠAN O.P., D.O.O.

Čufarjeva 3
1000 Ljubljana

T: +386 1 438 61 30

Faks. +386 1 438 61 34
dusan.trsan@odvetnik-trsan.si

 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke